V prípade napadnutia ochranára lesníkom stoja proti sebe dve tvrdenia

14.08.2005 Poprad

Prešov 14. augusta (TASR) - Náčelník Lesoochranárskeho zoskupenia (LZ) VLK so sídlom v Tulčíku v okrese Prešov Juraj Lukáč dnes informoval o napadnutí ochran...
Prešov 14. augusta (TASR) - Náčelník Lesoochranárskeho zoskupenia (LZ) VLK so sídlom v Tulčíku v okrese Prešov Juraj Lukáč dnes informoval o napadnutí ochranára M. D. , ktorý ako člen Stráže prírody kontroloval stav ťažby kalamitného dreva vo Vysokých Tatrách v národnej prírodnej rezervácii (NPR) Mokriny.

K incidentu malo dôjsť v sobotu ráno a útočníkom mal byť lesník P. J. , zamestnanec Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP). Lukáč uviedol, že po tom, čo sa lesník ochranárovi vyhrážal zastrelením, ho niekoľkými údermi pažbou pušky do hlavy omráčil. Ochranára ošetrili v kežmarskej nemocnici a po jednodňovom pozorovaní zdravotného stavu prepustili. Postihnutý podal okamžite trestné oznámenie pre napadnutie verejným činiteľom na popradskej polícii.
Podľa zástupcu krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Daniela Džobanika polícia nemá o tomto konflikte žiadne informácie.
Hovorca ŠL TANAP-u Marián Šturcel v reakcii pre TASR povedal, že podľa ich poznatkov k žiadnemu incidentu, tak ako ho popísal náčelník LZ VLK, nedošlo. \"To je absurdné, \" dodal. Pracovník ŠL TANAP-u v inkriminovanom čase pri kontrole zistil, že muž nepatrí medzi osoby, na ktoré sa nevzťahuje doteraz platné nariadenie lesných úradov o zákaze vstupu do lesa. Za asistencie najprv súkromnej bezpečnostnej služby a potom aj policajnej hliadky ho podľa hovorcu z príslušného miesta vykázali.
 

Vyberte región

mark